Tricolore Reginette (βασίλισσες), με κιμά κόκκινης φακής και παρμεζάνα ηλιόσπορου
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5′ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνω και λαδώνω ελαφρώς.
Για τον κιμά:2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 μικρά καρότα στον τρίφτη1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη200 γρ. Μανιτάρια στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια στο μέγεθος κιμά2 κούπες τσαγιού κόκκινη φακή1 κσ ντομάτα πελτέ1 συσκευασία χυμό ντομάτας1 κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο1 ξύλο κανέλας2 γαρύφαλλα1 πρέζα ζάχαρη3 κούπες βρασμένο νερό, περίπουΑλάτι πιπέρι ελαιόλαδοΣωτάρω πρώτα τα μπαχαρικά σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα, προσθέτω διαδοχικά κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, μανιτάρια, φακή.Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, αλάτι πιπέρι ζάχαρη, το βρασμένο νερό . Μόλις πάρει βράδυ, χαμηλώνω και σιγοβράζω για 15′ περίπου λεπτά.
Συνταγή κιμά από τον σεφ μου Giorgies Vaidanis