Σωτάρω σε λίγο ελαιόλαδο το σαφράν και έπειτα διαδοχικά τα λαχανικά με τελευταίο το σπανάκι. Αφού”μαραθεί” και το σπανάκι προσθέτω το ρύζι, σωτάρω για λίγο και προσθέτω το 1/3 του ζωμού, ανακατεύοντας συνεχώς…όταν σωθεί συμπληρώνω με άλλο 1/3, με την ίδια διαδικασία… τέλος ρίχνω και το τελευταίο 1/3 έως ότου βράσει. Ακολουθώ την διαδικασία του ριζότου.
Για τις τοφομπουκιές:
Κόβω τόφου των 200γρ. σε κύβους και μαρινάρω με :
1 κγ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1/4 κγ σκόνη σκόρδο
1/4 κγ σκόνη κρεμμύδι
3 κσ διατροφική μαγιά
2 κσ σόγια σως
2 κσ σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Αφήνω στο ψυγείο για λίγες ώρες (ή και μέρες ) . Ψήνω στον φούρνο στις αντιστάσεις, στους175-180 ⁰C, μέχρι να ροδισουν
Αν θέλω πασπαλίζω και με σουσάμι
Tip : Μαρινάρω τόφου με διάφορες μαρινάδες και διατηρώ στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο, ώστε να έχω διαθέσιμο κάθε στιγμή