... 0

Your Cart

No products in the cart.
JustVegan
Μετά από απαίτηση του “παιδικού” κοινού…
Πολύχρωμο σπανακόρυζο και “τοφομπουκιές”!
Για το πολύχρωμο σπανακόρυζο:
Κρόκο Κοζάνης (σαφράν) 5 στήμονες
Κρεμμύδι σε κύβους
Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Καρότο σε κυβάκια
Πράσο
Πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
Σπανάκι
Ρύζι ολικής 2 κούπες τσαγιού
2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
Σωτάρω σε λίγο ελαιόλαδο το σαφράν και έπειτα διαδοχικά τα λαχανικά με τελευταίο το σπανάκι. Αφού”μαραθεί” και το σπανάκι προσθέτω το ρύζι, σωτάρω για λίγο και προσθέτω το 1/3 του ζωμού, ανακατεύοντας συνεχώς…όταν σωθεί συμπληρώνω με άλλο 1/3, με την ίδια διαδικασία… τέλος ρίχνω και το τελευταίο 1/3 έως ότου βράσει. Ακολουθώ την διαδικασία του ριζότου.
Για τις τοφομπουκιές:
Κόβω τόφου των 200γρ. σε κύβους και μαρινάρω με :
1 κγ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1/4 κγ σκόνη σκόρδο
1/4 κγ σκόνη κρεμμύδι
3 κσ διατροφική μαγιά
2 κσ σόγια σως
2 κσ σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Αφήνω στο ψυγείο για λίγες ώρες (ή και μέρες 😉) . Ψήνω στον φούρνο στις αντιστάσεις, στους175-180 ⁰C, μέχρι να ροδισουν 😉😉
Αν θέλω πασπαλίζω και με σουσάμι 🍒

Tip : Μαρινάρω τόφου με διάφορες μαρινάδες και διατηρώ στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο, ώστε να έχω διαθέσιμο κάθε στιγμή 💚

Fb page: Bean Witched

Παρομοια Αρθρα

Διαβάστε επίσης

×