Υλικά για 4+ μερίδες:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κσ κουκουνάρι
1 κσ
σταφίδες (προαιρετικά, εγώ εδώ δεν έβαλα)
Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Εκτέλεση:
Ξεπλένω το jackfruit από την άρμη του και το σουρώνω πολύ καλά. Κατόπιν το σκουπίζω να μην έχει υγρασία.
Σωτάρω τα μπαχαρικά (εκτός από το κουκουνάρι) με το ελαιόλαδο, συνεχίζω προσθέτωντας στο σωτάρισμα το jackfruit, έπειτα τα μανιτάρια και τέλος το κουκουνάρι.
Προσθέτω την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ και σταδιακά και 1 ½ λίτρο νερό. Όταν κοχλάσει, χαμηλώνω θερμοκρασία και αφήνω να σιγοβράσει για περίπου 30-40′.
Ξεπλένω το ρύζι μου και το ρίχνω στην κατσαρόλα μου να βράσει με τα υπόλοιπα. Συμπληρώνω με ζεστό νερό εάν χρειαστεί. Όταν βράσει και το ρύζι, ολοκληρώνω με 1 κσ φυτικό βούτυρο για το “μέλωμα”.
Σερβίρω όσο είναι ζεστό
