0

Your Cart

No products in the cart.
JustVegan

ΥΛΙΚΑ

Για το τέμπε

👉Μία συσκευασία tempeh 325 γρ
👉2 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
👉2 κολοκύθια κομμένα μπαστουνάκια
👉1 πράσο κομμένο ροδέλες
👉1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
👉Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
👉1 κγ σκόρδο σκόνη
👉1 κγ ξύδι καστανό ρυζιού ή μηλόξυδου
👉2 κσ ταμάρι ή σόγια σως
👉2 κσ κρασί λευκό ή ροζέ
👉1 κσ πετιμέζι
👉1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
👉1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
👉1 πακέτο ρύζι Jasmin 500γρ
👉1 κσ βούτυρο violife
👉1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση :

Ατμίζω το τέμπε για 10 λεπτά. Έπειτα το κόβω σε κύβους. Το μαρινάρω με: 1 κγ σκόρδο σκόνη, 1 κγ ξύδι καστανό ρυζιού ή μηλόξυδου, 2 κσ ταμάρι ή σόγια σως, 2 κσ κρασί λευκό ή ροζέ και 1 κσ πετιμέζι. Μαρινάρω στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή αποβραδίς. Ψήνω σε αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρώ στο πιάτο και στο ίδιο σκεύος ή σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρω με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτω το καρότο και το κολοκύθι και ανακατεύω απαλά.
Τέλος προσθέτω το τέμπε, βάζω 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και αφήνω να σιγοβράσει. Δοκιμάζω και προσθέτω εάν χρειάζεται αλάτι, λίγο πιπέρι και 1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη.
Σοτάρω το ρύζι ή το κεχρί με 1 κσ βούτυρο violife, προσθέτω 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και το βράζω.

Πηγή: Bean witched

Παρομοια Αρθρα

Διαβάστε επίσης

×