Για το τέμπε
Μία συσκευασία tempeh 325 γρ
2 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
2 κολοκύθια κομμένα μπαστουνάκια
1 πράσο κομμένο ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κγ σκόρδο σκόνη
1 κγ ξύδι καστανό ρυζιού ή μηλόξυδου
2 κσ ταμάρι ή σόγια σως
2 κσ κρασί λευκό ή ροζέ
1 κσ πετιμέζι
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
1 πακέτο ρύζι Jasmin 500γρ
1 κσ βούτυρο violife
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση :
Ατμίζω το τέμπε για 10 λεπτά. Έπειτα το κόβω σε κύβους. Το μαρινάρω με: 1 κγ σκόρδο σκόνη, 1 κγ ξύδι καστανό ρυζιού ή μηλόξυδου, 2 κσ ταμάρι ή σόγια σως, 2 κσ κρασί λευκό ή ροζέ και 1 κσ πετιμέζι. Μαρινάρω στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή αποβραδίς. Ψήνω σε αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρώ στο πιάτο και στο ίδιο σκεύος ή σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρω με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτω το καρότο και το κολοκύθι και ανακατεύω απαλά.
Τέλος προσθέτω το τέμπε, βάζω 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και αφήνω να σιγοβράσει. Δοκιμάζω και προσθέτω εάν χρειάζεται αλάτι, λίγο πιπέρι και 1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη.
Σοτάρω το ρύζι ή το κεχρί με 1 κσ βούτυρο violife, προσθέτω 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και το βράζω.
Πηγή: Bean witched
Παρομοια Αρθρα