Βάζω τα φιλετάκια με ζωμό λαχανικών, με λίγους κόκκους μπαχάρι σε κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Σουρώνω, στραγγίζω καλά.
Μαρινάρω με μιξ
μπαχαρικών για μπάρμπεκιου, λίγους κόκκους πιπεριού, 1 κγ πελτέ ντομάτας, 1 κσ
μελάσα ή πετιμέζι (ή ότι άλλο γλυκαντικό σε σιρόπι), λίγο ελαιόλαδο. Βάζω σε τάπερ στο ψυγείο για λίγες ώρες (εγώ το έκανα αποβραδίς). Κατόπιν κόβω τα φιλετάκια σε λεπτές λωρίδες και ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βάζω σε μπασίνα το γιαούρτι, τριμμένο και στραγγισμένο αγγούρι, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, ελαιόλαδο, λίγο μηλόξιδο, αλάτι και ανακατεύω με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εγώ πρόσθεσα και 2 κσ πούλπα (ψίχα) από
φασόλια σόγιας που έμεινε από όταν έφτιαξα γάλα σόγιας, για να τραβήξει τα υγρά από το γιαούρτι
Τηγανιτές πατάτες, πιτούλες καλαμποκιού ψημένες με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο, κομμένη ντομάτα και κρεμμύδι, πασπαλίζω με γλυκιά πάπρικα και τρώμε μέχρι σκασμού