«Λιανίζω» τα πλευρώτους με τα χέρια σε μέτρια λεπτές λωρίδες, τοποθετώ σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω, σκεπάζω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο να μαριναριστούν όσο περισσότερο γίνεται. Ιδανικά αποβραδίς.
Κατόπιν σε ταψί με λαδόκολλα, απλώνω τα μανιτάρια μου και τα ψήνω στους 180Ο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Εναλλακτικά τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψήνω σε air fryer.
Τοποθετώ τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες σε σουρωτήρι, προσθέτω αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και την διατροφική μαγιά, ανακατεύω, αφήνω να στραγγίσουν από τα πολλά υγρά και τις «τηγανίζω» με τους παραπάνω τρόπους.
½ κούπα φυτικό γιαούρτι ή ¼ κούπας φυτικό γάλα (με προσοχή στο γάλα, μην βγει το μείγμα υδαρές)
1 κσ σιράτσα σως
½ κσ σκόρδο σκόνη
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Πλένω, καθαρίζω και κόβω το κουνουπίδι σε φουντίτσες σε μέγεθος μπουκιάς, αφήνοντας λίγο από το κοτσάνι για να μπορώ να το κρατάω.
Αναμειγνύω σε ένα μπολ τα υλικά του χυλού και σε άλλο τα υλικά για το πανάρισμα. Βουτάω μία μία τις φουντίτσες στον χυλό, έπειτα στο μείγμα για πανάρισμα, στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στου 180ο – 190ο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψήνω σε air fryer.
Σωτάρω με λίγο ελαιόλαδο τα ελαφρώς βρασμένα λαχανάκια, προσθέτω διαδοχικά την σκόνη σκόρδο, την μουστάρδα, σβήνω με το ξύδι ούμε και συμπληρώνω με λίγο ζωμό λαχανικών. Βράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Βάζω όλα τα υλικά για την σάλτσα ταρτάρ και τα χτυπάω με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας το ηλιέλαιο σιγά σιγά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρω τα λαχανάκια και το βραστό παντζάρι σε φέτες, περιχύνω με την σάλτσα από το σωτάρισμα και πασπαλίζω με σπόρους ηλιόσπορου.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτόν.Ok