0

Your Cart

No products in the cart.
JustVegan

Μανιτάρια πλευρώτους, παναρισμένα φουντάκια κουνουπιδιού, πατάτες τηγανητές, παντζάρι βραστό, λαχανάκια Βρυξελλών σε σάλτσα μουστάρδας και σάλτσα ταρτάρ

Μανιτάρια Πλευρώτους
☑4-5 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
☑ 1/2 κγ κρεμμύδι σκόνη
☑ 1 κγ κορν φλάουρ
☑ Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το ράντισμα
Εκτέλεση:
«Λιανίζω» τα πλευρώτους με τα χέρια σε μέτρια λεπτές λωρίδες, τοποθετώ σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω, σκεπάζω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο να μαριναριστούν όσο περισσότερο γίνεται. Ιδανικά αποβραδίς.
Κατόπιν σε ταψί με λαδόκολλα, απλώνω τα μανιτάρια μου και τα ψήνω στους 180Ο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Εναλλακτικά τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψήνω σε air fryer.
Τηγανητές Πατάτες
☑5 Πατάτες καθαρισμένες, κομμένες
☑Αλάτι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετώ τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες σε σουρωτήρι, προσθέτω αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και την διατροφική μαγιά, ανακατεύω, αφήνω να στραγγίσουν από τα πολλά υγρά και τις «τηγανίζω» με τους παραπάνω τρόπους.
Φουντάκια κουνουπιδιού
Για το πανάρισμα:
☑ 1 μέτριο κουνουπίδι
☑2 κούπες πάνκο ή κορν φλέικς άγλυκα τριμμένα
☑3 κσ ελαιόλαδο
Για τον χυλό:
☑ 2 κσ κορν φλάουρ
☑½ κούπα αλεύρι γοχ
☑½ κούπα φυτικό γιαούρτι ή ¼ κούπας φυτικό γάλα (με προσοχή στο γάλα, μην βγει το μείγμα υδαρές)
☑1 κσ σιράτσα σως
☑ ½ κσ σκόρδο σκόνη
☑1 πρέζα αλάτι, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Πλένω, καθαρίζω και κόβω το κουνουπίδι σε φουντίτσες σε μέγεθος μπουκιάς, αφήνοντας λίγο από το κοτσάνι για να μπορώ να το κρατάω.
Αναμειγνύω σε ένα μπολ τα υλικά του χυλού και σε άλλο τα υλικά για το πανάρισμα. Βουτάω μία μία τις φουντίτσες στον χυλό, έπειτα στο μείγμα για πανάρισμα, στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στου 180ο – 190ο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψήνω σε air fryer.
Λαχανάκια Βρυξελλών & παντζάρι με σάλτσα ταρτάρ
☑Λαχανάκια Βρυξελλών ελαφρώς βρασμένα
☑ 2 Παντζάρια βρασμένα
☑ 2 κσ μουστάρδα
☑2 κς ξύδι ούμε ή μηλόξυδο
☑ ½ κγ σκόνη σκόρδο
☑Ελαιόλαδο
☑½ φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
Για την σάλτσα ταρτάρ:
☑ 200 γρ. γάλα σόγιας
☑ 2 κσ μουστάρδα
☑ 2 κσ αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
☑1 κγ αλάτι
☑½ κγ ζάχαρη
☑ 1 κσ ξύδι
☑ Ηλιέλαιο για το δέσιμο
Εκτέλεση:
Σωτάρω με λίγο ελαιόλαδο τα ελαφρώς βρασμένα λαχανάκια, προσθέτω διαδοχικά την σκόνη σκόρδο, την μουστάρδα, σβήνω με το ξύδι ούμε και συμπληρώνω με λίγο ζωμό λαχανικών. Βράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Βάζω όλα τα υλικά για την σάλτσα ταρτάρ και τα χτυπάω με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας το ηλιέλαιο σιγά σιγά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρω τα λαχανάκια και το βραστό παντζάρι σε φέτες, περιχύνω με την σάλτσα από το σωτάρισμα και πασπαλίζω με σπόρους ηλιόσπορου.
ΠΗΓΗ: BEAN WITCHED

Παρομοια Αρθρα

Διαβάστε επίσης

×