0

Your Cart

No products in the cart.
JustVegan

Οι ομελέτες είναι ένα εύκολο και γρήγορο σνάκ που οι περισσότεροι αγαπάμε. Μπορεί να είναι απλή και σκέτη αλλά και με λαχανικά ή μανιτάρια. Εάν στο τέλος προσθέσουμε και λίγο μαύρο αλάτι Καλα Ναμάκ, τότε παίρνει και το χαρακτηριστικό άρωμα του αυγού το οποίο προκύπτει από το χημικό στοιχείο θείο (S) που περιέχει. Μας αρέσει ως πρωινό γεύμα, για βραδινό με λίγες πατάτες αλλά και ως σνακ για το σχολείο.

Έχω κάνει πολλά πειράματα με τις ομελέτες και συχνά δεν είχα και το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα! Η γεύση βέβαια ήταν πάντα συγκλονιστική και φυσικά αυτό μου αρκούσε! Ωστόσο μέτρησα τα υλικά για μια απλή ομελέτα με ρεβυθάλευρο.

Αν θέλετε να φτιάξετε μια ατομική ομελέτα χωρίς λαχανικά λοιπόν θα χρειαστείτε:

40/50 γρ αλεύρι ρεβυθιού

80/100 γρ νερό ή φυτικό γάλα

αλάτι Kala Namak  

κουρκουμάςπιπέρι

(μπορείτε να προσθέσετε ό,τι μπαχαρικά σας αρέσουν όπως κάρυ, πάπρικα κ.α. αλλά και διατροφική μαγιά για πιο τυρένια γεύση)

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, και τα ρίχνουμε σε ένα καλά προθερμασμένο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Αμέσως χαμηλώνουμε την ένταση στα 2/3. Δηλαδή από το 9 την πηγαίνουμε στο 6-7. Μόλις ξεκολλάει από το τηγάνι, τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μας ικανοποιεί το χρώμα. Αν χρειαστεί, την γυρίζουμε ξανά. Μόλις είναι έτοιμη, την σερβίρουμε στο πιάτο και τότε ρίχνουμε το αλάτι, γιατί με το μαγείρεμα χάνεται το άρωμά του.


Εάν θέλετε να κάνετε ομελέτα με λαχανικά, θα πρέπει να σωτάρετε πρώτα τα λαχανικά και στη συνέχεια να τα προσθέσετε στο υπόλοιπο μίγμα.

Προσοχή: Αν τα λαχανικά είναι πολλά, θα χρειαστείτε μεγαλύτερη δόση από το αρχικό μίγμα και η ομελέτα θα γίνει πιο παχιά. Καλύτερα να την ψήσετε σε χαμηλότερη ένταση ώστε να ψηθεί μέχρι μέσα.


Για την ατομική ομελέτα με μαλακό τόφου, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, απλά προσθέτουμε 50 γραμμάρια μαλακό τόφου.

Πηγή: Vegan To Be

Παρομοια Αρθρα

Διαβάστε επίσης

×