... 0

Your Cart

No products in the cart.
JustVegan

Η ιστορία με τα θαλασσινά ξεκίνησε πριν ένα και παραπάνω χρόνο όταν θελήσαμε να γευτούμε και πάλι τις αγαπημένες θαλασσινές συνταγές χωρίς φυσικά να βλάψουμε άλλα όντα.
Στην αρχική προσπάθεια κατάφερα να δημιουργήσω το κλασσικό πιάτο “κοφτό μακαρονάκι με θαλασσινή γεύση” (αντί για χταπόδι εννοείται). Όχι πως να το παινευτώ, αλλά η συνταγή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα, καθώς οικογένεια, φίλοι και γνωστοί έσπευσαν να την δοκιμάσουν και εντυπωσιάστηκαν.
Θέλοντας να το πάω λίγο παρακάτω και πατώντας στα βήματα της προηγούμενης συνταγής, πειραματίστηκα στην επίσης κλασσική και αγαπημένη γαριδομακαρονάδα χωρίς φυσικά τις γαρίδες….η επιτυχία, σύμφωνα με τους οικογενειακούς αλλά απαιτητικούς γευσιγνώστες μου, ήταν μεγάλη

ΥΛΙΚΑ

Μαρινάδα για το τόφου

👉400 γρ τόφου ( 2 πακέτα) κομμένο σε μικρούς κύβους
👉2 μικρά μανιτάρια shitake ή 1 μεγάλο king oyster κομμένο σε κύβους
👉2 κσ κορν φλάουρ ή αλεύρι ρυζιού
👉1+ 1 κγ σκόρδο σκόνη
👉2 + 2 κσ φύκι νόρι τριμμένο σε μικρές νιφάδες
👉2 κσ σόγια σος
👉2 κσ σησαμέλαιο
👉1 κγ πιπέρι μαύρο
👉Χυμός από ½ λεμόνι

Για την σάλτσα

👉2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
👉2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
👉1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
👉1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
👉½ πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
👉4 ντομάτες τριμμένες ή 250 γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας
👉2 κσ πελτέ ντομάτας
👉1 κγ πάπρικα γλυκιά
👉2 κσ φύκι νόρι τριμμένο σε μικρές νιφάδες
👉Αλάτι
👉Πιπέρι
👉Ελαιόλαδο
👉Κάπαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση :

Σε μπολ βάζω το κορν φλάουρ, το 1 κγ σκόρδο σκόνη, τις 2 κσ φύκι νόρι, ανακατεύω και βουτάω σταδιακά το τόφου να πάει παντού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 10-12 λεπτά ή εναλλακτικά στο air fryer στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Δεν θέλω να το ψήσω αλλά να το θωρακίσω.
Σε άλλο μπολ προσθέτω το “ψημένο” τόφου τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύω να πάει παντού και αφήνω στο ιδανικά για 2 ώρες.

Σοτάρω σε ελαιόλαδο τα υλικά διαδοχικά, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά τσίλι, πιπεριές πράσινη και κόκκινη και τον πελτέ. Προσθέτω τα υλικά από το μπωλ με το τόφου και τα μανιτάρια, ανακατεύω.
Βάζω τις 2 κσ φύκι νόρι, την πάπρικα, λίγο αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και συμπληρώνω με τον χυμό ντομάτας και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Προσοχή με το αλάτι γιατί το φύκι είναι ήδη αλμυρό. Ανακατεύω και αφήνω να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μαγειρεύω τα λαζάνια/λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφού βράσουν τα λαζάνια/λιγκουίνι μου, τα ρίχνω στην σάλτσα μου και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρω και προσθέτω λίγη κάπαρη για έξτρα ένταση
Πηγή: Bean witched

Παρομοια Αρθρα

Διαβάστε επίσης

×